Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är en form av internetmarknadsföring där man, å ena sidan, som webbplatsägare eller bloggare kan tjäna pengar på att marknadsföra olika företag och produkter eller, å andra sidan, som e-handel eller webbtjänst kan öka sin försäljning och varumärkeskännedom på ett kostnadseffektivt sätt.
 
AffiliatemarknadsföringVanligtvis består affiliatemarknadsföring av tre parter. Publicist, annonsör och affiliatenätverk. Publicisten är den som står för själva marknadsföringen genom att lägga upp banners och länkar på sin webbplats. Annonsören är företaget som låter sig bli marknadsfört av andra. Affiliatenätverket kopplar samman dessa två parter och tillhandahåller hela systemet för att det ska fungera vilket innefattar spårningskoder, annonsmaterial, statistik med mera.
 
Den betalningsmodell som är kännetecknande för affiliatemarknadsföring är CPA (Cost Per Action/Acquisition), vilket innebär att ersättning bara utgår när en försäljning eller lead genomförts. Det finns även undantag där ersättning utgår vid klick eller annonsvisningar men i huvudsak är affiliate prestationsbaserat.
 
Tänk på att det här inte är någon ”bli rik snabbt”-modell och det kommer kräva mycket tid och arbete innan det sprutar pengar ur datorn som på bilden. Det första du ska lära dig är alltså att allt tar tid och du behöver ett stort mått tålamod och ihärdigt arbete för att lyckas.
 
Här nedan kan du läsa mer om affiliatemarknadsföring i de inlägg jag skrivit inom ämnet.

email

Att få mail som affiliate

På de flesta av mina affiliatesajter har jag ett kontaktformulär eftersom jag är av uppfattningen att det inger någon form av förtroende …